Kako učiniti da Echo Show ostane na satu

Echo Show je praktičan mali uređaj koji se savršeno uklapa u svako kućanstvo. Zahvaljujući svom svestranom dizajnu, stapa se s dekorom, a istovremeno nudi širok raspon različitih značajki.

Kako učiniti da Echo Show ostane na satu

Ovaj uređaj možete pretvoriti u okvir za slike, provjeriti vremensku prognozu ili pogledati najnovije vijesti. Međutim, neki ljudi samo žele da uređaj ostane na zaslonu sata i da se ne okreće na sve te druge kartice za prikaz.

Iako ne postoji način da Echo Show stalno prikazuje sat, postoji metoda koja će učiniti da se ova kartica pojavljuje mnogo češće nego prije. Doznajmo kako.

Prva metoda: Ograničite rotaciju zaslonskih kartica

Vaš Echo Show je postavljen da stalno rotira kartice za prikaz. Iako ne možete trajno onemogućiti rotaciju, možete postaviti da se rotacija dogodi samo jednom.

Kada se zaslon prebaci na sve različite kartice, vratit će se na zaslon sata i ostati tamo dok ga ponovno ne aktivirate.

Možete ograničiti rotaciju zaslona putem izbornika postavki na uređaju. Evo što biste trebali učiniti:

  1. Prijeđite prstom prema dolje s vrha zaslona vašeg Echo Showa da biste prikazali traku za brzi pristup.
  2. Odaberite ikonu "Postavke" (zupčanik) u gornjem desnom kutu trake.

    postavke

  3. Dodirnite izbornik "Početni zaslon" s popisa.

    početni zaslon

  4. Odaberite "Postavke početnog zaslona".
  5. Dodirnite "Okreni jednom" u odjeljku "Rotacija".

Kada to učinite, pomaknite se prema dolje i provjerite jesu li sve stavke u odjeljku "Prikazane početne kartice" onemogućene. To osigurava da se nijedan drugi zaslon osim sata neće rotirati više puta.

Sada se vratite na početni zaslon i pričekajte da se kartice za prikaz nastave mijenjati dok se ne vrate na sat. Zaslon bi se tu trebao zaustaviti i ne pomaknuti se dok ga ne aktivirate prstom ili glasovnom naredbom.

Drugi način: Aktivirajte "Ne ometaj"

Značajka "Ne uznemiravaj" na Echo Showu spriječit će sve obavijesti i upozorenja koja dolaze s Amazon Alexa. To znači da nećete znati ni za kakve dolazne pozive niti za novu poruku, ali što je najvažnije, vaš se prikaz neće promijeniti.

Kada aktivirate ovaj način rada, zaslon će se odmah vratiti na zaslon sata i ostati takav dok ga ne deaktivirate. Očito ima svoja ograničenja, ali to je najbolji način da osigurate da vaš Echo Show ostane na zaslonu sata.

Da biste omogućili značajku, možete reći "Alexa, ne ometaj me" ili "Alexa, ne ometaj" i zaslon bi se odmah trebao promijeniti. Alternativno, to možete učiniti iz same aplikacije Alexa:

  1. Pokrenite aplikaciju Alexa na svom pametnom uređaju.
  2. Dodirnite ikonu "Izbornik" koja se nalazi u gornjem lijevom kutu.
  3. Odaberite "Postavke".

    postavke jeke

  4. Idite na izbornik "Postavke uređaja".

    postavke uređaja

  5. Odaberite svoj Echo Show s popisa uređaja.
  6. Dodirnite "Ne ometaj".

    ne smetaj

  7. Uključite prekidač.

    ne ometaj na

Na ovom zaslonu možete zakazati način rada "Ne ometaj" za određeno razdoblje dana. To može biti zgodno za vrijeme odmora kada ne želite primati nikakva upozorenja. Zauzvrat, uvijek možete pratiti vrijeme na zaslonu Echo Show.

Iritira li vas neprestano pomicanje?

Jeste li frustrirani stalnim pomicanjem zaslonskih kartica? Je li to razlog zašto želite da Echo Show ostane na ekranu sata? Nažalost, osim dvije gore navedene opcije, ne postoji drugi način da prestanete s pomicanjem. Mora se rotirati barem jednom, a način rada "Ne ometaj" ograničava sve ostale značajke.

Uz to, možete jednostavno isključiti zaslon Echo Show i nastaviti sa svojim poslom dok još uvijek primate sve važne poruke i pozive. Jednostavno recite “Alexa, isključi zaslon” i ekran će se potpuno zatamniti.

Možda nećete držati zaslon samo za sat na uređaju, ali barem vas rotirajuće kartice neće ometati dok se trebate usredotočiti na druge stvari. Nadalje, još uvijek možete slušati glazbu i izdavati naredbe dok je zaslon taman.

Nema trajnog rješenja za pokretni sat

Kao što vidite, ne postoji jednostavan, niti trajan način da vaš Echo Show ostane na satu. Ipak, to ne znači da ne možete riješiti problem s jednom od gore objašnjenih metoda.

Sve dok je uređaj neaktivan, možete uživati ​​u zaslonu samo sa satom. Čak i ako koristite uređaj neko vrijeme, ostavite ga da se okreće i na kraju će se vratiti na zaslon sata. Sve u svemu, dok Amazon ne pokrene značajku koja vam omogućuje prikaz samo zaslona sata, morat ćete se zadovoljiti ovim opcijama.

Koju biste odabrali? Podijelite svoja mišljenja u odjeljku za komentare ispod.